Dutch Hummer Racing test aan de andere kant van de oceaan

Dutch Hummer Racing koos dit jaar niet voor de dakar rally maar ging naar het amerikaanse continent.

Door problemen eerder dit jaar om de auto in de regelementen te krijgen liep het team zoveel vertraging op in de voorbereidingen dat er gekozen werd voor een andere race. De Baja 1000 in Mexico was dit jaar het doel om voor te gaan en het moest een goede showcase zijn om te zien hoe de auto zou presteren op ruig terrein.

De Hummer H1 die het team ter beschikking had was net vers afgeleverd met een nieuwe 375 PK motor en toverde een indrukwekkende 885Nm voor de dag. De Vering was een hele nieuwe setup die niet getest kon worden voor de race. De 709 mijl (1134 KM) die volgden waren een verschrikking qua terrein. De deelnemers die vaker mee hadden gedaan hadden nog nooit zo'n zware baja meegemaakt.De problemen die we ondervonden vielen mee, 1 gebroken veer en een lekkende injector leiding. Deze problemen kostte ons een uur aan reparatie tijd maar uiteindelijk kwamen wij nog steeds uit op een ruime 28 uur en meer dan 25 mijl (40KM) per uur gemiddeld uit. Derde in de klasse en 125e overall was zeker geen slechte prestatie.

Al met al een hele belevenis en zeker een aanrader! De plannen voor dakar zijn groots en we hebben goed kunnen testen in Mexico.

Tot volgend jaar.
info@dutchhummerracing.com

Dutch Hummer Racing, E-mail: info@dutchhummerracing.com Fax: 084 - 733 21 70